Stuttgart: locul perfect dacă ești pasionat de tehnologie, de natură sau de arhitectură

Și dacă să bei un pahar de  vin de la o podgorie locală ți se pare un motiv bun să vizitezi un loc, iată încă un argument pentru măcar o escapadă de weekend la Stuttgart. La asta nu am cum să nu adaug și senzaționala bibliotecă municipală, Planetariul dar și dealurile incredibile pe care te poți plimba timp de zile întregi, fără să mi se facă instant dor de orașul ăsta atât de viu.

Stuttgart are multă verdeață, parcuri incredibil de frumoase și este locul unde arhitectura futuristă și cea de secol X se îmbină în cel mai firesc mod.

O zi prin oraș

Admiră Castelul Vechi, impecabil păstrat, deși datează din secolul X, stai pe malul lacului din fața Operei, bea o cafea la una dintre terasele de lângă și bucură-te de expoziții de artă pe alese.

Apoi, dă o fugă la Planetariu. Chiar dacă nu ești pasionat de stele, vei fi cucerit iremediabil de poveștile spuse de un ghid neobișnuit de pasionat pentru un neamț. Dar mai bine să nu folosesc clișee culturale și să rămâi cu dorința de a face o vizită locului cu praf de stele.

După-amiaza ți-o poți petrece la muzeul Mercedes-Benz, un loc minunat, care, pe lângă prezentarea destul de fidelă a 130 de ani de istorie automobilistică este o experiență în sine, pe care o vor aprecia nu doar adulții, ci și copiii suficient de mari pentru a fi pasionați de mașini.

Pe seară, ieși cina la unul dintre multele restaurante cu adevărat extraordinare din Stuttgart. Preferatul meu este Gaststatte Distelfarm, aflat în vârful unui deal de unde se văd spectaculoasele podgorii ale orașului. Mâncarea este buna, prețurile sunt mai mult decât decente, personalul este extrem de amabil și de săritor, iar terasa este locul perfect pentru o cină sau cel puțin pentru a savura un pahar de vin făcut în zonă.

O zi în natură

Unul dintre cele mai verzi locuri în care am ajuns, Stuttgart are  o mulțime de parcuri întinse, în care te poți pierde lejer cu gândurile tale. Așadar, o zi în natură nu înseamnă nici pe departe să ieși din oraș.

Killesberg Park este cel mai mare parc din Stuttgart și locul unde îți poți petrece liniștită o zi în care să nu te plictisești nicio secundă. Pe lângă mulțimea de locuri de joacă, piscină, terenurile de sport, grădinile japoneze și turnul de observație de unde poți vedea tot orașul, aici este și o mini grădină zoologică unde cei mici pot hrăni și mângâia animalele.

Un alt loc numai bun de vizitat este Wilhelma, o combinație unică în Europa de grădină botanică și grădină zoologică și care are în fiecare an peste două milioane de vizitatori. Este casă pentru peste 1000 de specii de animale și peste 7000 de varietăți de plante, este organizată în zone distincte și ușor de explorat, iar casa maimuțelor este un loc absolut fascinant, unde copiii se vor bucura de giumbușlucurile primatelor în deplină siguranță.

Sursă foto: arhiva personală

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑