Regensburg: una dintre cele mai bune destinații de vacanță din lume

La doar 80 de kilometri de Munchen se afla unul dintre cele mai frumoase orășele din Germania. Landul Bavaria are oricum câteva adevărate bijuterii arhitectonice în componența sa, dar de Regensburg m-am îndrăgostit la prima vedere.

Dacă m-ai pune să îl descriu folosind repere familiare pentru tine, aș spune că este combinația perfectă între Sibiu și Sighișoara, doar că situat pe malul Dunării și cu câteva parcuri absolut minunate.

Orășelul medieval cu 2000 de ani de istorie în spate nu este doar o desfătare datorită centrului său istoric, parte a patrimoniului UNESCO, ci și a faptului că este orașul cu cea mai mare densitate de baruri din Germania. Regensburg îmbină ca doar puţine alte oraşe medievale, spectacularul clădirilor istorice cu ambientul modern pentru cumpărături. Numeroase magazine mai mici şi mai mari te îmbie aici produse din cele mai diferite: fie specialităţi internaţionale sau produse de artizanat regionale, stradă pietonală din oraşul vechi este decorul perfect pentru sesiuni lungi de shopping.

Ce să vizitezi în Regensburg

Regensburg are 1500 clădiri cu statut de monumente, dintre care 984 formează ansamblul „Oraşul vechi cu Stadtamhof“, din patrimoniul UNESCO. Podul de piatră peste Dunăre, Catedrala şi piaţa Krauterermarkt, Muzeul Catedralei Domschatzmuseum, casa Heuport, construită în stilul unei cetăţi, şi farmacia istorică Adler sunt doar o parte dintre cele mai importante construcţii monument ale oraşului Regensburg.

Piaţa de peşte Fischmarkt cu fântână Rolandbrunnen, casa memorială a astronomului Johannes Kepler, Biserica St. Ulrich cu Muzeul Diecezei, fosta parohie Dompropstei, piaţa Dachau, piaţa Neupfarr, vechea piaţă de cereale Alter Kornmarkt, piaţa cărbunelui Kohlenmarkt şi piaţa Zierold Platz, Piaţa Primăriei Rathausplatz şi piaţa Haidplatz, Porta Praetoria şi turnurile Geschlechtertürme – printre care Turnul de Aur, cel mai înalt turn locuibil medieval, cu o înălţime de 28 de metri, la nord de Alpi – sunt alte locuri absolut magice.

La asta mai adaugă și o viață culturală absolut impresionantă, pentru toate gusturile și preferințele, restaurante unde vei găsi mâncare delicioasă și locuri de cazare spectaculoase și tocmai ai înțeles de ce, de fiecare dată când am nevoie să-mi adun gândurile într-un loc minunat, aleg cea mai bună destinație de vacanță din Germania.

Surse foto: arhiva personală, shutterstock

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑