Paris. Nu doar orașul luminilor

La doar 2 ore și jumătate de zbor de București se află unul dintre cele mai spectaculoase orașe din Europa și din lume. Și nu o spun doar ca o îndrăgostită iremediabil de Paris, ci și din perspectiva norocosului locuitor al unei țări din Europa care poate ajunge aici practic oricând cu resurse mai mult decente.

Biletele de avion pornesc de la puțin peste 20 de euro, în funcție de zonă și de buget poți găsi cazare la prețuri pentru orice buzunar și dacă banii nu te dau afara din casă, să cumperi de mâncare de la supermarket nu este doar o variantă ieftină, ci și incredibil de variată și de gustoasă.

Ce trebuie să știi dacă vizitezi Parisul

 • Cum e și firesc, în afara sezonului orașul va fi mult mai aerisit și prețurile pentru cazare sunt mai prietenoase.
 • Transportul în Paris este organizat pe zone, în funcție de care se calculează și prețul unei călătorii. Dacă stai câteva zile și ai de gând să vizitezi și Versaille, Disneyland sau Fontainebleau, un pass de 3 zile te va ajuta să economisești serios.
 • Măsurile de securitate de la Tour Eiffel sunt foarte serioase și nu ar trebui să te înspăimânte vederea unor militari înarmați până-n dinți: este pentru binele fiecăruia dintre noi.
 • Muzeele în Paris nu sunt cele mai ieftine din lume, dar nu au nici prețuri exorbitante. Dacă bugetul nu îți permite, ai în vedere că dacă ai până în 26 de ani poți vizita totul gratis și că în prima duminică din fiecare lună în perioada martie-octombrie la niciun muzeu nu plătești bilet de intrare.
 • Vara poți face plajă pe malurile Senei și iarna poți face o plimbare minunată în adevărata oază de liniște care este canalul Saint Martin.
 • Nu ocoli parcurile din Paris, sunt locuri senzaționale unde poți face un picnic și te poți uita la oameni.
 • Dacă vrei să faci o plimbare cu vaporașul pe Sena, mergi la Alma Marceau și încearcă o croazieră cu Bateaux Mouches. Tot la Alma Marceau vei vedea și monumentul ridicat în memoria prințesei Diana, care și-a pierdut viața acolo în 1997.
 • Croissantele sunt doar cu unt, dacă vrei unul cu ciocolată va trebui să ceri “pain au chocolat”.
 • În weekenduri, în diferite zone din oraș sunt piețe volante, pe care e musai să le vizitezi, nu doar pentru bunătățile pe care le găsești acolo, ci și pentru atmosferă.
 • Nu rata o vizită în cimitirul Père Lachaise. Dincolo de faptul că este extraordinar de spectaculos, mormintele lui Jim Morrison, Édith Piaf, Yves Montand, Chopin, Molière, Gertrude Stein, Alfred de Musset și Marcel Proust sunt adevărate locuri de pelerinaj.
 • Dacă te plimbi prin cartierul latin e imposibil să nu te îndrăgostești de anticariatele din zona sau să nu îți dorești să bei o cafea la celebrele Les Deux Magots sau Cafe de Flore.

Acestea sunt doar câteva dintre micile bucurii pe care le poți experimenta dacă decizi să vizitezi Parisul, ideal este să mergi de mai multe ori și să-l descoperi pas cu pas, de la monumentele lui reprezentative până la străduțele care îți dezvăluie cele mai ascunse secrete.

Foto: arhiva personală

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑