De ce să vizitezi Roma: 3 motive irezistibile

Toate drumurile duc la Roma, zice o veche zicală gândită parcă pentru a-ți da chef de ducă sau pentru a-ți valida dorința nestăpânită de călătorii. Și dacă până acum nu ai ajuns în cetatea eternă, îți dăm câteva motive perfecte să o faci.

Este un adevărat muzeu în aer liber

Chiar dacă nu ai un buget prea mare pentru această vizită, Roma este un adevărat muzeu în aer liber, cu majoritatea obiectivelor turistice aflate într-o zonă compactă, accesibile pe jos. Porneste de la Colosseum, coboară până în piazza Venezia, urcă apoi pe Via del Corso spre Piazza del Popolo, lângă care se află și grădinile Borghese. Poți să te abați din drum să vezi Fontana di Trevi, Pantheonul și piazza Navona, de departe preferata mea din oraș.

De la  Piazza del Popolo poți ajunge ușor la Vatican și la Castelul San Angelo, poți vizita Muzeele vaticanului, grădinile, biblioteca și Capela Sixtină, doar ai în vedere că trebuie să îți cumperi bilete online, pentru că altfel nu ai nicio șansă să treci de cozile interminabile de la intrare.

Pastele, pizza și înghețata

Chiar dacă par un clișeu când vine vorba de Italia, îți vei schimba imediat părerea după o porție de spaghetti cacio e pepe, o felie generoasă de pizza al taglio savurată în timp ce te plimbi pe străduțe sau o spectaculoasă saltimbocca alla Romana de care să te bucuri seara, pe îndelete, la un restaurant. Și gelato. Care te va face nu doar să îți reconsideri preferințele în materie de feluri de înghețată care există, ci și cantitatea pe care o poți mânca într-o zi.

Adaugă la experiența culinară și vinuri locale, bere, aperitive precum limoncello, dar și tiramisu sau cannoli cu diferite umpluturi și poți considera experien’a romană completă.

Transportul în comun

Nu doar că este foarte, foarte accesibil ca preț (inclusiv drumul dinspre aeroporturile Ciampino și Fiumicino și oraș), ci și extrem de extins și de variat, gândit să îți facă deplasarea ușoară oriunde ai avea cazarea în oraș.

Cele doua magistrale de metrou existente vor fi completate curand cu o a treia la care se lucrează chiar acum, autobuzele circulă la intervale precise și scurte, este curat și foarte civilizat.

Acestea sunt doar trei dintre zecile de argumente pe care ți le putem aduce pentru a te convinge că este un oraș de care te vei îndrăgosti la prima vedere și în care vei tot reveni, de câte ori vei avea ocazia.

Sursă foto: arhiva personală

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑