Cele mai curate plaje de la Marea Neagră din România

Dacă anul acesta ți se pare prea riscant să mergi în Spania la plajă, te înțelegem perfect. Cu virusul nu-i de glumit, chiar dacă ai auzit și tu că, de fapt, nu există și oculta mondială ne-a pus gând rău cu 5 G-ul și vrea să profite de ocazie și să ne microcipeze pe toți, cum altfel decât „luându-ne” temperatura când mergem la cumpărături.

Pentru că știm că ești normal la cap și teoriile conspiraționiste nu-s cele care te influențează,  ba mai mult, ești o persoană suficient de precaută, care nu își asumă riscuri inutile, cel mai probabil litoralul românesc este o variantă pentru tine.

Dacă ai nostalgia plajelor curate, a apei de o culoare aproape nefirească și a serviciilor impecabile, există locuri la Marea Neagră care îndeplinesc aceste criterii.

Ce-i drept, sunt doar 4 astfel de plaje, mai precis cele certificate Blue Flag: Vega Vintage din Mamaia, Phoenicia și Marina Regia, din Năvodari și Citadel, din Eforie. Acestea îndeplinesc criteriile necesare prezenței într-un astfel de clasament, adică cele legate de calitatea apei, curățenie, siguranță, acces la facilități. Ce-i drept, Bulgaria are 15 astfel de plaje, dar cine stă să compare în astfel de vremuri tulburi? Plajele au acces pentru persoane cu dizabilități, sunt amenajate pentru sporturi acvatice și de plajă și sunt supravegheate de salvamari pe tot parcursul zilei.

Blue Flag este o certificare acordată anual de către Fundația Mondială de Educație pentru Mediu (FEE) plajelor și porturilor de agrement și un simbol al protecției mediului la cel mai înalt standard, motiv pentru care sunt foarte căutate de turiștii din toată lumea.

Așadar, nu mai suspina după Grecia, Bulgaria sau Spania și fă-ți o rezervare în România. Ai și aici plaje care pot rivaliza cu cele mai frumoase și civilizate din lume, și, în plus, să călătorești mai puțin ar putea fi varianta câștigătoare anul acesta.

Sursă foto: arhiva proprie

Un gând despre „Cele mai curate plaje de la Marea Neagră din România

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑