3 locuri din Londra pe care să le vizitezi și pe care nu le vei găsi în toate ghidurile turistice

Când zici Londra te gândești la palatul Buckingham, la Big Ben, Parlament, London Eye și încă o serie de puncte de atracție pentru milioane de turiști care vizitează anual capitala Regatului Unit.

Dar ce-ai zice dacă îți propunem 3 locuri pe care să le vizitezi în următoarea ta călătorie și pe care nu le vei găsit în toate ghidurile turistice. Iată care sunt preferatele noastre:

Barbican Centre

Este cel mai mare centru pentru artele spectacolului din Europa. Arhitectura lui brutalista spectaculoasă poate fi în sine un motiv pentru care e musai să-l vizitezi, dar este și locul ideal pentru concerte de muzică clasică, spectacole de teatru, proiecții de film, expoziții de artă.

Mai ai la dispoziție o bibliotecă și trei restaurante, dacă simți nevoia să petreci aici o zi întreagă și, crede-ne pe cuvânt, ai atâtea lucruri grozave de făcut încât nu-ți vei da seama cum trece timpul.

Centrul a fost inaugurat pe 3 martie 1982 și de atunci Orchestra Simfonică din Londra, Orchestra Simfonică BBC, dar și Royal Shakespeare Company din Londra își țin spectacolele aici.

Adresă: Silk St, Barbican, London EC2Y 8DS

The Shard

Tot un superlativ absolut, ca și Barbican, The Shard este cel mai înalt zgârie-nori din Europa, cu aproape 310 metri înălțime, a fost inaugurat în 2012 și este construit pe o structură neancorată, o performanță inginerească remarcabilă.

Are 95 de etaje și de la etajele 68, 69 și 72 sunt cele mai spectaculoase priveliști, la 360 de grade.

Prețurile sunt pentru toate buzunarele: de la 25 de lire pentru o persoana, pana la o vizită privată, care îți va scoate din buzunar 799 de lire.

Tot aici, începând cu etajul 31 ai nici mai mult nici mai puțin de 6 restaurante și baruri, deci, indiferent de preferințele tale culinare, sigur vei găsi o variantă la care se va adăuga, cum altfel, priveliștea spectaculoasă.

Adresă: 32 London Bridge St, London SE1 9SG

Galeria White Cube

Este deja un brand cunoscut, cu 3 galerii doar în Londra, dar și în Paris sau Hong Kong. Cea mai spectaculoasă din Londra, cel puțin din punct de vedere al spațiului este cea din Bermondsey, din sud-estul Londrei.

Și-a primit numele de la formă și culoare, evident, și este un punct de referință pentru arta londoneză încă de la deschiderea sa, din anul 1970.

Are 3 spații principale pentru expoziții, dar și 3 galerii mai mici, precum și una de 81 de metri pătrați, numită galeria “9 x 9 x9”

Pe lângă expoziții aici se țin și programe educaționale, proiecții de filme, lansări de cărți. Programul de vizitare este de luni până sâmbătă între 10 și 18 și duminica între 12 și 18. Adresă: 144-152, Bermondsey St, Bermondsey, London SE1 3TQ

Sursă foto: Shutterstock

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑