Villach: orășelul de pe Drava

Al doilea oraș ca mărime din Carintia și al șaptelea cel mai mare din Austria, Villach e la mai puțin de 60 de Klagenfurt, la aproximativ 40 de minute cu trenul. În plus, se află la distanță foarte mică de frontierele cu Italia și Slovenia, ceea ce se reflectă cu prisosință atât în arhitectură, cât și în limbă sau în… bucătărie.


Ce poți vedea în Villach

Foarte cochet, curat și incredibil de colorat, orășelul este refăcut aproape complet după al Doilea Război Mondial, când a fost bombardat de nu mai puțin de 37 de ori. Traversat de Drava (afluent important al Dunării) orașul este împărțit în două, zona pietonală din jurul bisericii și din jurul primăriei fiind principala atracție pentru oricine vizitează acest colț de Austrie.

Aerul de orășel medieval, combinațiile de clădiri noi și moderne, biserica Sf. Jakob cu turnul său de 94 de metri, anticariate ascunse pe străduțe, micile magazine de flori și pâine, completează atmosfera de permanentă vacanță. Iată câteva dintre lucrurile pe care le poți vedea aici.

Piața principală Villach (Hauptplatz)

Centrul vechi al orașului Villach este unul dintre cele mai pitorești din sudul Austriei. Un loc bun pentru a începe explorarea este Piața principală (Hauptplatz), care trece prin mijlocul vechiului oraș, legat de podul principal de pe Drava, la capătul nordic, cu biserica parohială la capătul sudic. Coloana Treime din 1739 se află în mijlocul pieței, care se mândrește, de asemenea, cu o serie de case vechi de comercianți vechi

Warmbad Villach: Kärnten Therme Spa

La doar trei kilometri de Villach se află faimosul centru spa din Warmbad Villach. Kärnten Therme Spa, o stațiune uimitoare care include o piscină termală mare cu un complex de tratament, o piscină în aer liber cu saună, o piscină în aer liber cu numeroase facilități de agrement și tobogane, precum și o piscină termală.

Adresă: Kadischenallee 25, A-9504 Warmbad-Villach

Lacul Faak

Are o lungime de 2,6 kilometri și o lățime de 1,7 kilometri și este remarcabil pentru apele sale turcoaz limpezi, care se scurg în râul Gail. Este un loc favorit pentru plajă, datorită temperaturilor medii de vară de 27 ° C.

Lacul Ossiach

Lacul Ossiach (Ossiacher See) este o altă zonă minunată de apă care merită vizitată și este renumită pentru frumusețea sa naturală deosebită. La doar zece kilometri nord-est de Villach, lacul are o lungime de 11 kilometri și are o lățime de un kilometru și ajunge la adâncimi de până la 47 de metri, ceea ce îl face al treilea cel mai mare lac din Carintia după Wörther See și Millstätter See.

Cum ajungi la Villach

De la Klagenfurt la Villach ajungi cel mai repede cu trenul, dar mai există și autobuze (5230, 5232, 5177 ).

De la gara din Villach până în centrul vechi, adică, zona cu Piața principala se parcurg în mai puțin de 10 minute pe jos. Ieși din gara prin Bahnhofstraße and Hauptpl (se numește Bahnhofstraße pana treci Drava și apoi se continuă cu Hauptpl) și imediat ce treci râul Drava ajungi în centrul vechi.

Unde să mănânci în Villach

Villacher Brauhof (Bahnhofstraße 8) este chiar pe drumul dinspre gară spre centrul vechi, destul de aproape de gară. Este un restaurant austriac excelent și au inclusiv bere făcută de ei, în berăria artizanală din spatele clădirii, merită încercată.

Frühstückscafe Bäckeria (Völkendorfer Str. 26) este în centrul vechi, au mâncare foarte bună și vinuri austriece care merită încercate.

Sursă foto: Shutterstock

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑