Klagenfurt: ce poți vedea în cel mai important oraș din Carintia

Principalele orașe din Carintia sunt Klagenfurt si Villach, doar ca nu este suficientă o singură zi să le vezi pe ambele și să treci și pe lângă cele 4 lacuri importante din zona. Asta este motivul pentru care recomandarea mea este sa stai în prima zi în Klagenfurt, unde ai ce vizita din belșug, la care poți adăuga și câteva ore ore de bălăceală în lacul Worthersee (cel mai mare din zona, are o lungime de 16 km și cu apa la  27 de grade în august) și a doua zi să mergi în Villach și de acolo sa te întorci în Viena.

La doar 4 ore de mers cu trenul de Viena se afla Klagenfurt, cel mai mare oraș din Carintia. Ce este interesant la Klagenfurt este faptul ca se afla la 30 de km de Slovenia și la 60 de km de Italia și apropierea asta se vede și în felul în care arată orașul.

Villach e la mai puțin de 60 de Klagenfurt, poți ajunge acolo cu trenul (este un drum de aproximativ 40 de minute) sau cu autobuzul 5179, pana la Benediktinerplatz și faceți o oră și un sfert.

Ce poți vedea/face în Klagenfurt

În zona Klagenfurt sunt 21 de castele, 7 dintre ele deschise publicului, dintre acestea, cele mai interesante sunt:

  • Castelul Pitzelstatten este parte din sediul Universității de Științe Agricole și este deschis tot anul.
  • Castelul Ehrental este acum tot sediu de facultate, are și un muzeu și este deschis din mai până în octombrie.
  • Krastowitz Castle functioneaza ca un centru educational, dar se poate vizita.

Deși interesante, castelele nu-s punctul forte al Klagenfurtului, deci, dacă nu ai timp și de ele, chiar nu este o pierdere așa de mare.

Lacul Worthersee

Este în vestul orașului, se întinde pe 16 km, este cel mai cald lac din Austria, apa are vara între 24 si 28 de grade, este perfectă pentru bălăceală. Sunt o mulțime de plaje de jur împrejurul lui, te poți opri la oricare. Este si cel mai frumos si mai intins dintre toate lacurile din Carintia.

Sunt mai multe stațiuni pe lac, cea mai eleganta dintre ele este Velden. (Până aici poți ajunge cu 5179 către Villach Hbf (Busbahnhof), până la stația Velden am Wörthersee și de aici faci câteva minute pâna în stațiune.

Foarte cunoscută este și stațiunea Pörtschach (Pană aici ajungi din gara Klagenfurt West cu trenul S1 Lienz in Osttirol Bahnhof, trei statii, pana la statia  Pörtschach am Wörthersee si apoi mai faci cam 7 minute, pe jos, până în stațiune.

Alta chestie faină de văzut este biserica din orașul Maria Worth, care este așezată pe o peninsulă care înaintează în lacul Worthersee. (Până aici ajungi tot de la gara Klagenfurt West, cu trenul S1 Lienz in Osttirol Bahnhof, două stații, până la stația Pritschitz Bahnhof.  

Muzeul mineritului e într-o fostă mină de plumb dezafectată, intrarea este prin grădina botanică.

Piața Nouă – în centrul orașului, are o fântână frumoasă, obiectiv în sine de vizitat în Klagenfurt.

Clădirea veche a primăriei, fostul palat Welzer, azi Palatul Rosenberg este superbă și merită văzută.

Marea Sală Heraldica este impresionantă. Este deschisa doar între aprilie și septembrie, între orele 9 și 12 și între 14 și 17.

De la hotel trebuie sa primești un card gratuit (Card Plus Wörthersee în regiunile Wörthersee, Klagenfurt și Mittelkärnten), cu care ai reduceri de până la 50% inclusiv la transportul pe lac. Spre exemplu, un bilet de o zi care-ți dă posibilitatea de a călători nelimitat cu vaporul și cu autobuzele costa 16 euro, cu cardul ai 50% reducere.

Unde să mănânci în Klagenfurt

Pumpe (Lidmanskygasse 2) – este în centrul vechi și este un restaurant tipic austriac grozav. Gulașul de aici este renumit în toată Carintia. Și au și o terasa fabuloasă, intr-o gradina. Gasthaus im Landhaushof (Landhaushof 1 ) – tot in centrul vechi, aici iti recomand Landhaushof Reindl și, evident, berea locală.

Sursă foto: Shutterstock

Un gând despre „Klagenfurt: ce poți vedea în cel mai important oraș din Carintia

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑