Bellagio: cum ajungi, ce să vizitezi, unde mănânci, cât te costă transportul până acolo

Dacă vrei să afli de ce este acest orășel celebru în lumea întreagă și ai o zi de petrecut pe lacul Como, atunci este obligatoriu să petreci o zi în Bellagio. Sau chiar o jumătate de zi, dacă vrei să vizitezi și Varenna.

Cum ajungi în Bellagio

Din gara centrală din Milano iei trenul până la stația Varenna-Esino. Biletul te costă 6 euro și poate fi luat fie de la automatele din gară, fie online. Drumul până în Varenna durează o oră și este foarte frumos.

Odată ajuns în gara din Varenna, coboară până pe malul lacului și acolo sunt două docuri de unde pleacă ambarcațiunile care fac legătura între orășelele de pe malul lacului Como. Din Varenna până în Bellagio este un drum de doar 15 minute cu ferryboat-ul și un bilet costă 4,6 euro. Poți vedea programul ambarcațiunilor aici.

Ce să faci în Bellagio

Mergi pe Via Giuseppe Garibaldi, strada principală care te poartă prin tot centrul vechi al orașului. Ai în vedere că străzile în Bellagio sunt cu multe trepte, așa că o pereche de încălțăminte comodă nu este opțională. Hoinărește pe străduțe, cumpără-ți suveniruri, oprește-te la un pahar de vin și bucură-te de tot ce se întâmplă în jurul tău.

In plus, locul din Bellagio cu cea mai bună mâncare și cele mai mici prețuri e Bistrot Restaurant Antichi Sapori, pe pe Via Centrale, destul de aproape de biserica San Giacomo, cum cobori spre lac.

Vizitează  Basilica San Giacomo

Este o biserică foarte frumoasă, din secolul 11, aflată chiar în centrul orășelului. După ce te-ai odihnit preț de câteva minute și ai admirat bazilica, poți coborî pe străduțe până la următorul punct de interes pe care e musai să nu îl ratezi în Bellagio.

Plimbă-te prin grădinile de la Villa Melzi

Construită de Napoleon la începutul anilor 1800, impresionanta vilă a fost reședința de vară a lui Francesco Melzi d’Eril, Vicepreședintele Italiei. Din păcate, vila nu poate fi vizitată, dar te poți bucura de impresionantele grădini ale acesteia. Tot aici este și o grădină botanică interesantă. Biletul de intrare costă 6,5 euro și grădinile se pot vizita între 24 martie și 31 octombrie.

Relaxează-te în Pescallo

Dacă vrei să scapi de vânzoleala permanentă din Bellagio, la doar câteva minute de mers pe jos este Pescallo, un sat pescăresc. Ajungi acolo pe o străduță cu trepte care pornește de la primărie și drumul durează aproximativ 10 minute. Dacă ești pasionat de sporturi acvatice, este nu doar locul perfect în care îți poți pune gândurile în ordine, ci și o destinație foarte populară pentru schi pe apă și caiac, așa că ai putea să profiți și de această ocazie.

Sursă foto: Shutterstock


Un gând despre „Bellagio: cum ajungi, ce să vizitezi, unde mănânci, cât te costă transportul până acolo

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑